Qüestió de civisme

És clar! No es poden aparcar ni estacionar els vehicles damunt les voreres. Ho diu el codi de circulació, i com a tal, l’hauríem de respectar. Les voreres estan projectades, en general, com a espais delimitats per les persones que transiten a peu.
A Premià de Dalt no tothom ho veu igual. Hi ha un selectiu grup, no gaire nombrós, de pares i mares de l’escola Betlem, privada-concertada, que actuen com ho feia un ministre que va ser famós per aquella frase, ja mítica, de: “la calle es mía”, i que aparquen els seus 4x4, monovolums i turismes diversos, damunt la vorera que envolta l’escola quan els seus fills i filles en surten. Ah! Alerta! I es queden tan amples quan algú, que intenta passar caminant per les voreres ocupades, els ho recrimina.
La solució la tenim a l’Ajuntament! Però, Alcalde, ull! No ens equivoquem! No hem de gastar ni un euro de diner públic posant barreres de ferro a la vorera per impedir aparcaments il·legals, per culpa d’aquests pares i mares incívics. Primer se’ls hi torna a recordar, en una setmana, que no es pot aparcar damunt les voreres, que fa lleig, i a més, és una bretolada incívica. I si persisteixen en la seva actitud, se’ls multa i es queden tan amples. I l’excusa no pot ser que diguem que no hi ha policies per posar ordre al tema.
Si ho fem bé i ho planifiquem bé, tenim recursos per a tot. I sense gastar ni un euro plantant lletxes barres de ferro també ho podem solucionar. Els del PSC ho solucionaríem amb matrícula d’honor. No esperem menys del govern.

Comparteix