Ram per canelobre als actes protocol·laris.

A principis d'any la colla de geganters de Premià de Dalt va aprovar per unanimitat el document que estableix què cal fer en actes protocol·laris. Segons aquest, enlloc de dur el canelobre, en actes considerats de protocol com l'anada al pregó, la trobada de gegants anual de la vila o commemoracions; la Bonadona ha de dur un ram de flors naturals que, al finalitzar l'acte, serà regalat a la personalitat o associació que s'escaigui segons l'ocasió. L'objectiu d'aquest canvi és donar més solemnitat a la figura.

Tot i que el document va ser aprovat a principis d'aquest any, aquest canvi ja es va fer, sense document oficial, el 5 d'octubre de 2014 a la localitat de Llucmajor, quan la Bonadona va canviar el canelobre per un ram de flors grogues i vermelles que, desprès del dinar de germanor, va ser regalat a una membre de la colla mallorquina.

Aquest és, de fet, el canvi més visible que podrem trobar en els actes protocol·laris desprès de que els socis de la colla tombessin el punt del document que preveia treure l'estelada de la mà del gegant durant la realització dels actes protocol·laris. Així, doncs, es mantindrà la petita bandera que el gegant duu a la mà esquerra des de que el consistori de Premià de dalt es va adherir a l'associació de municipis per la independència (AMI). També es va eliminar la recomanació d'usar espardenyes en aquest tipus d'actes pel risc de lesió.

Comparteix