Aplec de la Cisa 2016

El proper 1 de maig es celebra, un any més, la diada de la Cisa, la Marededéu de Premià de Dalt, patrona del Baix Maresme; una talla del s.XIV que ha esdevingut, al llarg dels segles, un símbol de comunitat. Cada any, els gegants de Premià hem participat en els actes de celebració de l'aplec. L'any 2014 vam pujar-hi a peu per oferir el ball solemne a la porta. El 2015 vam arribar a entrar a l'ermita després del ball. Enguany, tenim el gust de poder realitzar el ball a dins, just abans de començar l'ofici solemne, a les 11.30h en un acte simbòlic en honor a tota la comunitat premianenca.

La música serà interpretada en directe per el grup de grallers La Rauxa, que han adaptat els Goigs de la Cisa a quatre veus. El ball és coreografiat pels Geganters de Premià de Dalt.

A més, amb la intenció de promoure i valorar aquest patrimoni, per Festa Major s'està preparant un seguit d'actes relacionats amb la Cisa. Encara no us podem avançar més, però els geganters estem encantats de participar-hi perquè serà excepcional! Estigueu alerta!!

També cal destacar que amb la mateixa idea del ball a l'ermita, el proper dia 29 de juny, dia del patró, el gegantet Pere, símbol de la simpatia i fraternitat del poble de Premià, realitzarà el seu ball davant l'altar en el marc de l'ofici solemne de la Festa Major.

Comparteix