Gegants

Dades de l'entitat

Nom
GEGANTERS DE PREMIÀ DE DALT
Adreça
Riera de Sant Pere, 88
Codi postal
08338
Població
Premià de Dalt
Comarca
Maresme
Adreça de correu electrònic gegantspremiadedalt@gmail.com
Àmbit
cultural

Informacions

Trobada de gegants a Premià de Dalt

Els nostres gegants són els amfitrions de la trobada de gegants que anualment celebrem la tarda del dissabte de la Festa Major de Sant Pere, és a dir, l'últim dissabte de juny o el primer de juliol

La Bonadona té twitter!

La trobareu amb l'usuari @BonadonaPremia!

La colla gegantera tenim facebook al link: www.facebook.com/gegantspremiadedalt

Enllaços interessants

XXV Trobada de gegants a Premià de Dalt

Com ja és tradició, la jornada començarà amb la plantada de totes les figures convidades, a la Plaça de la Fàbrica (18h). A les 18'30h s'iniciarà el cercavila, pel carrer de les Teixidores fins arribar davant la Llar d'Avis Carme, on les colles participants oferiran balls per als residents. La cercavila seguirà per la carretera de Premià i la Riera de Sant Pere fins al pati de Sant Jaume, on tindrà lloc la tradicional Mostra de Balls.

Llegeix més

Pregó Festa Major 2015

A les 19h, els gegants sortien de la biblioteca, agrupant grans i petits que s'acostaven a saludar-los. Amb puntualitat britànica, a dos quarts de vuit, l'Altemir, la Bonadona i els gegantets Pere i Toneta, van enfilar en cercavila fins a Sant Jaume. Allà, a les 20h, van fer un ball d'homenatge a Josep Maria Xarrié davant la porta de l'exposició que els ret homenatge des d'ahir. A dos quarts de nou, vam recollir a l'esbart, pregoners juntament amb nosaltres, i vam seguir el cercavila fins a la plaça de la vila.

Llegeix més

CALENDARI primavera-estiu 2016

● Diada de la Cisa, 1 de maig (matí). Ball solemne i cercavila.

● Trobada de gegants a Llagostera, 14 de maig (tarda).

● Exposició: "Els gegants a vista", del 15 al 28 de juny a la Biblioteca Jaume Perich.

● Anada al pregó, 28 de juny (tarda), Festa Major de Sant Pere.

● Anada a ofici, 29 de juny (tarda). Ball d’en Pere davant l’altar.

● Trobada de Gegants a Premià de Dalt, 2 de juliol (tarda). Cercavila i mostra de balls.

● Diada Nacional de Catalunya, 11 de setembre (matí). Ofrena floral.

Aplec de la Cisa 2016

El proper 1 de maig es celebra, un any més, la diada de la Cisa, la Marededéu de Premià de Dalt, patrona del Baix Maresme; una talla del s.XIV que ha esdevingut, al llarg dels segles, un símbol de comunitat. Cada any, els gegants de Premià hem participat en els actes de celebració de l'aplec. L'any 2014 vam pujar-hi a peu per oferir el ball solemne a la porta. El 2015 vam arribar a entrar a l'ermita després del ball.

Llegeix més

Cavalcada de reis 2016

L’objectiu d’aquest text és donar a conèixer la voluntat dels Geganters de fer créixer el patrimoni cultural de la nostra població, sense ànim d’ofendre ni atacar ningú.

Llegeix més

10 anys de l'Altemir i la Bonadona

Els gegants de Premià de Dalt es van estrenar el juny del 2005, pel que en la propera Festa Major de Sant Pere de la vila celebraran els seus 10 anys!

És per això que ja s'estan escalfant motors per a preparar la celebració, que tindrà lloc el dissabte 27 de juny a la tarda.
El primer que podem dir són els convidats!

Celebraran els 10 anys amb nosaltres:

CG de la sagrera (Barcelona)
CG de Sant Quirze del Vallès
CG de Sant Adrià del Besòs - Han celebrat amb nosaltres els seus 25 anys

Llegeix més

Ram per canelobre als actes protocol·laris.

La setmana que ve s'activarà, per primer cop, el nou protocol per a actes solemnes. Serà per a l'anada al pregó, dijous 25 de juny a les 19h de la tarda.

També s'aplicarà dissabte 28 per a la celebració dels 10 anys de les figures.

Llegeix més

Sortides 2015

____

Comença la primavera i amb ella, les primeres festes majors i les trobades de gegants arreu del territori. Enguany, en el context de la celebració dels 10 anys dels nostres gegants.

____

Les sortides previstes des de setmana santa fins a finals d'any són:

ABRIL

Diumenge 12 (matí) > XXXé Aniversari dels gegants d'Arenys de Munt.
Dijous 23 (Tarda) > Sant Jordi a Premià de Dalt (Pati de Sant Jaume).

Llegeix més

La classe dels geganters

Aquest passat dimarts, el nostre cap de colla va visitar la classe dels geganters de quart de primària de l'escola Itaca de Les Corts de Barcelona.

Tot i que ja havien buscat molta informació sobre el món geganter, els alumnes van conèixer moltes més coses sobre el fet geganter, què fan les colles geganteres...

Van quedar molt sorpresos en conèixer els gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura; van saber com i on es guarden els gegants, com es van originar... i cadascún dels alumnes tenia una pregunta preparada per fer-li al convidat.

Llegeix més

XXIII Trobada de gegants del Maresme a Palafolls

El proper diumenge 17 de novembre, els nostres gegants Altemir i Bonadona, participaran a la XXIII Trobada de gegants del Maresme que se celebrarà a Palafolls en motiu de ser el II Hereu del Maresme.

Llegeix més

Pàgines